Wybierz język witryny

Dieta

Przekąski pomiędzy posiłkami poniżej 1WW

„Dobre” przekąski:
Obrane marchewki, ogórki zielone, kiszone, konserwowe, kapusta kiszona
Surówki warzywne (pomidor + cebula + jogurt naturalny; marchewka + jabłko; mizeria z jogurtem; zielona sałata + pomidor + oliwki)
Owoc (1 małe jabłko, 1/3 szklanki malin, 1 mały grejpfrut, itp)
Kisiel bez cukru, galaretka owocowa, mus bez cukru
Sok pomidorowy, sok wielowarzywny
Pieczywo chrupkie razowe (2 sztuki) typu WASA
Pieczywo chrupkie ryżowe (wafle okrągłe) – 1,5 sztuki
„sałaty świata” (gotowe mieszanki warzywne różnych rodzajów sałat)

Produkty, które zawierają śladowe ilości węglowodanów lub nie zawierają ich w ogóle:

Kefir naturalny – 1 małe opakowanie (200g)
Jogurt naturalny – 1 małe opakowanie (150g)
Maślanka naturalna – 1 szklanka (200ml)
Twarożek ziarnisty naturalny (200g)
Serek wiejski naturalny lub z dodatkiem szczypiorku, rzodkiewki, pomidora (200g)
Warzywa (z wyjątkiem roślin strączkowych,  ziemniaków oraz marchewki)
Wędliny, kabanosy, porcje mięsa bez panierki
Ryby bez panierki i sosów (wędzone, gotowane, pieczone, itp.)